Ledare:

Från bransch till politiker – alla måste ställa upp

Att göra är en sak. Att visa upp det är något annat.

När vi på våren 2021 satte ett nytt strategiskt mål – att Peab skulle vara ”Ledande inom samhällsansvar i branschen” – var ambitionen inte ny. Men att lyfta det som ett strategiskt mål var vårt sätt att visa oss själva och omvärlden hur viktig vi tycker hållbarhetsfrågan är. Vi har beslutat att vi under 2022 ska genomföra omställningsinvesteringar på över 250 miljoner kronor för att på olika sätt klimatförbättra vår verksamhet, som till exempel genom att snabba på elektrifieringen av vår maskinpark.

För om vi ska nå ett klimatneutralt samhälle så måste alla ställa upp – vi, våra branschkollegor, politiker, kunder, privatpersoner. Vi behöver dela med oss av erfarenheter, berätta om framsteg och våga inspireras av varandra. Men också diskutera gemensamma utmaningar och hur vi tillsammans kan ta oss förbi dem.
”Vi behöver dela med oss av erfarenheter, berätta om framsteg och våga inspireras av varandra”
Det var med det i åtanke som idén om magasinet Vägskäl* dök upp. Vi ville berätta om satsningar som vi gör, men också om vad som händer hos andra aktörer i och omkring den bransch som vi kallar för vår.

Frågan om cement, som behövs som bindemedel i betong, är till exempel stekhet. Vi har sedan ett par år en egen fabrik som tillverkar ett alternativt bindemedel, Merit, av slagg från stålindustrin. Denna berättar vi gärna om. Eller frågan om balans. Vi bygger mycket nytt, samtidigt som flera fastigheter rivs. Hur går det ihop? Om detta och mycket annat kan du läsa i Vägskäl.

Välkommen in!

Camila Buzaglo, Kommunikationsdirektör Peab
Maj 2022
*Denna sajt innehåller ett axplock av Vägskäl. Om du vill ha ett eget exemplar av det 100-sidiga magasinet fyller du bara i formuläret nedan.

Beställ magasinet

Vill du läsa hela magasinet? Fyll i formuläret här intill så skickar vi det till dig!
Tack för beställningen!
Hoppsan! Något gick fel när formuläret skickades. Försök igen!

Vägskäl